Over Waives.

Hallo, ik ben Iris, oprichter van Waives

Leuk je te ontmoeten!

Wie ben ik? Of misschien beter, wat ben ik?
Het eerste woord dat in me opkomt is “nieuwsgierig.

Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar het leven en geïnteresseerd in veel verschillende onderwerpen zoals hoe mensen denken tot aan hoe het universum werkt. Ik heb een achtergrond in informatica en cognitieve neuropsychologie en heb meer dan 10 jaar in de software industrie gewerkt als productmanager.

Zo’n 5 jaar geleden werd het me duidelijk dat ik niet volledig leefde, dat ik onnodig gestrest was, niet voluit genoot van het leven. Mijn persoonlijke reis naar meer balans en volledig leven heeft mij naar mijn missie geleid: mensen ondersteunen om een authentiek, evenwichtig leven te leiden waarin ze sterk verbonden zijn met zichzelf en de wereld om hen heen.

De belangrijkste pijlers van mijn werk zijn: slimmer werken en belichaamd leven. Lees verder voor meer informatie!

Iris_overmij_1

Mijn verhaal.

Van AI naar ohm

Omdat ik vrijwel vanaf mijn geboorte nieuwsgierig ben geweest, was ik altijd op zoek naar manieren om mijn intellectuele nieuwsgierigheid te bevredigen en ging ik altijd nieuwe uitdagingen aan. Ik deed het erg goed op school en vond het leuk om te studeren en te werken. Ik studeerde Artificial Intelligence (in 2002!) en Logica, waarbij ik goed mijn hersencapaciteit kon gebruiken. Mijn lichaam werkte echter niet altijd mee en vermoeidheid en ziekte werden heel gewoon voor mij. Iemand zei ooit tegen me: “je hoofd wil meer dan je lichaam aankan”, wat voelde als een heel waar statement (dat doet het nog steeds!). Ik was zo gefrustreerd dat ik niet alle dingen aankon die ik wilde doen. Er was iets uit balans, maar ik wist niet hoe ik het moest oplossen.

Gelukkig heb ik in 2017 een transformatie doorgemaakt die me heeft geholpen om me opnieuw te verbinden en de balans te herstellen.

Ik begon al in 2002 met het beoefenen van yoga tijdens mijn studie in San Diego. In het begin was het gewoon een leuke ontspannende les één keer per week, maar in 2013 werd het een dagelijkse practice. Dit is het moment waarop ik voor het eerst duidelijk begon op te merken welk effect yoga buiten de mat had: me meer ontspannen voelen, meer verbonden met anderen en meer in contact met mijn lichaam en gevoelens. In 2017 heb ik een 3 weken durende yoga docentenopleiding gedaan, wat echt transformerend was. Het bracht een diep gevoel van verbondenheid, de behoefte om niet alleen in het hoofd aanwezig te zijn, maar ook in het hart. Ik leerde dat het veranderen van mijn ademhaling volledig veranderde hoe ik me voelde en meer in contact komen met mijn lichaam en emoties zorgde ervoor dat ik me veel vollediger mens voelde. Sindsdien ben ik op een pad van niet alleen intellectuele maar ook spirituele nieuwsgierigheid en ik wil graag met anderen delen welke diepgaande impact dit op mijn leven heeft gemaakt.

Ik combineer zowel mijn kennis als praktische ervaring, zowel uit oude wijsheid zoals yoga als uit de moderne wetenschap, zoals neuropsychologie. Ik breng ook ideeën in van moderne denkers als Cal Newport en Adam Grant.

Uiteindelijk draait het voor mij allemaal om:
– bewustwording creëren over wie je bent (zowel lichaam als geest)
-wakker worden uit oude patronen
, de tools hebben om de ups en downs van het leven te managen
, bewuste keuzes maken en
je verbonden voelen met jezelf en anderen om je heen.

Turn inward to move forward.

Iris_overmij_3

De werkplek

Na meer dan 10 jaar in de software te hebben gewerkt en het plezier maar ook de stress te ervaren, voel ik de drive om verandering op de werkplek te creëren. Ik zie zovelen van ons opbranden door onbalans en onbewuste patronen. Zelf heb ik de voordelen van bewuste ademhaling, lichaamsbewustzijn en gezonde werkgewoonten ervaren, dus ik weet dat het werkt.

Ironisch genoeg werkte ik in de technologie en realiseerde ik me dat hoewel ik van het werk hield, ik ook zag dat er producten gemaakt werden die mensen verslaafd maakten en niet zozeer de belangen van hun gebruikers dienden als die van hun bedrijf. Dit heeft me gepassioneerd gemaakt over digitaal welzijn: het vinden van een balans met technologie, die jou dient.

Iris_overmij_2

Waarom Waives?

Het is mijn missie om mensen te ondersteunen om een authentiek, evenwichtig leven te leiden waarin ze sterk verbonden zijn met zichzelf en de wereld om hen heen.

Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Lees meer over mijn diensten

Waarden

Verbinding

Verbinding is zo belangrijk. Met ons lichaam, onze innerlijke wereld, de mensen om ons heen en de wereld om ons heen. We zijn allemaal met elkaar verbonden, maar in onze moderne samenleving hebben we de neiging om dit te vergeten. Voor mij voelt het terugkeren naar het gevoel van verbondenheid echt als thuiskomen.

Vrijheid

Ik geloof dat het de bedoeling is dat we ons vrij voelen. Om vrij te zijn van de ideeën en concepten die de maatschappij ons heeft opgelegd. Om vrij te zijn om jezelf te zijn, om jezelf te uiten.

Evenwicht

In onze groeigerichte cultuur kan balans heel saai klinken. Maar het betekent niet flatlining. Het kan ook momenten van hoge intensiteit betekenen, gevolgd door momenten van rust (net als de vorm van een golf). Ik geloof dat het leven meer voldoening geeft en plezierig is als we werk en privé, hoofd en hart, prestaties en rust in balans brengen.

Mijn referenties

 • 2006: BSc., Kunstmatige Intelligentie
 • 2009: MSc., Cognitive Neuropsychology
 • 2010-2011: Onderzoeker aan de TU Delft
 • 2011 – nu: Product Manager / Owner bij verschillende bedrijven
 • 2013: Pre-Teacher Training (50 uur), Delight Yoga
 • 2017: Basic Teacher Training (200uur), Delight Yoga
 • 2018: Advanced Studies (350+hrs), Delight Yoga, waaronder:
  • Yoga & Mindfulness (50 uur)
  • Yoga & Healing (50 uur)
  • Yoga & Ayurveda (50 uur)
 • 2019: 1 maand Ashtanga Yoga bij KPJAYI in Mysore, India
 • 2019-2020: Consciously Digital Coaching training

Wist je dat

Ik heb de naam Waives gemaakt door de woorden “wai” en “waves” te combineren.

Wai is het Hawaïaanse woord voor water.

Waves (golven) zijn een zeer belangrijk concept in veel van ons begrip van de wereld om ons heen en in ons. De adem, de hartslag, hersenactiviteit en licht hebben allemaal golvende eigenschappen. Zelfs in de kwantummechanica spelen golffuncties een belangrijke rol in ons begrip van de basisprincipes van het universum.

En jij dan?

Genoeg over mij. En jij dan? Wat krijg je als je met mij samenwerkt? Enkele resultaten die je kunt verwachten:

 • Ik weet hoe ik gefocust moet blijven en hoe ik afleidingen moet uitschakelen
 • Ik luister naar de signalen van mijn lichaam en maak betere keuzes
 • Ik ben veerkrachtig, ik weet hoe ik mijn zenuwstelsel zowel kan kalmeren als activeren
 • Ik heb de tools, kennis en praktijken om mijn volledige optimale zelf te zijn zonder mijn grenzen te hoeven verleggen.

Als je nieuwsgierig bent geworden, aarzel dan niet om actie te ondernemen en stuur me een bericht op info@waives.nl.